4 steg til raskere blogg og mer trafikk

4 steg til raskere blogg og mer trafikk

1144
0

Hvor raskt bloggen din laster er viktig av mange årsaker. Google har justert sine algoritmer slik at raskere blogger og nettsteder vil rangere bedre og få mer trafikk fra søk .

Hastighet er også viktig ettersom flere og flere av oss surfer mobilt, noe som setter ekstra store krav til lastetid og ytelse.

Som jeg skrev om i innlegget om Tag Management systemer (TMS) så er det gjort en studie av Strangeloop som viser at ett sekund ekstra lastetid medfører lavere konverteringer, færre sidevisninger og mindre fornøyde brukere.

Slik går du frem for å få en raskere blogg:

Steg 1: Sjekk hastigheten i sekunder
Det finnes flere tjenester som gjør dette, men begynn med Web Page Speed Test . Her får du en god indikasjon på hvor lang tid det tar å laste siden første gang og hvor lang tid senere lasting tar når en del av innholdet er lagret (cachet).


Hvis førstegangslasting bruker mer enn 10 sekunder og andre gangs lasting mer enn 5 så ville jeg absolutt tatt tak i dette.

Steg 2: Finn årsakene med GT Metrix
Hvis du har en WordPress blogg (slik som denne) så kan du laste ned og installere GT Metrix plugin , hvis ikke har de egne sider som enkelt og gratis lar deg teste hvilke muligheter du har for å få et raskere nettsted.

Fordelen med GT Metrix er at denne kombinerer Googles Pagespeed test og Yahoo Yslow test slik at du får det beste fra to verdener. Disse oppsummerer forskjellige problemer i prioritert rekkefølge og angir hvordan du skal gå frem for å løse disse.

Du bør ta sikte på nå 80 % eller en Grade B i begge verktøy.

Steg 3: Valider html og css
Hvis html kode og cascading style sheet er fulle av feil, så kan dette bidra til problemene. Her kan man bruke valideringstjenestene til World Wide Web Consortium (W3C) for html og css

Steg 4: Sjekk om det er plugins som er problemet
For WordPressblogger er plugins en viktig del av enhver blogg, disse løser mange problemer og tilbyr svært mye funksjonalitet og mulig skreddersøm. Allikevel bør man ikke gå bananas med plugins og heller prøve å ha et bevist forhold til hvilke man installerer og bruker.

For å hjelpe med dette finnes det selvfølgelig …… en plugin (!). P3 Plugin Performance Profiler gir deg svaret på om det er plugins som er årsaken til treg blogg

Selve optimaliseringen: Noen tips

Når du nå har fått en mengde data som kan hjelpe deg til å forbedre hastigheten, så er det egentlig bare å gå i gang med å få opp farten. At du har ren og riktig kode som er optimalisert for å gi best mulig og raskest mulig brukeropplevelse er grunnmuren for det du ønsker å gjøre på nettet. Nedenfor er det tre områder som jeg tror de fleste vil nytte av å gå igjennom:

Stille inn mellomlagring (cache)

Dette kan gi svært stor effekt: For wordpressblogger finnes det selvfølgelig plugins for dette. Jeg bruker selv og kan trygt anbefale W3 Total Cache

Bildekomprimering (lossless)

En av de vanligste synderne er mange og dårlig komprimerte bilder. Her vil jeg anbefale for WordPressblogger å legge inn WP smush.it , en plugin som sikrer lossless komprimering av bildene på bloggen.

Alternativt kan man komprimere bildene direkte på Yahoos tjeneste Smush.it

Bruk CDN

Det å bruke et CDN (Content Delivery Network) kan ofte gi svært gode bidrag til hastighet og ytelse.

Jeg benytter selv Cloudflare som har en et gratistilbud i tillegg til en rekke kommersielle lisenser. Når du skal benytte dette så er det viktig at du har tilgang til DNS informasjon og kan stille inn dette fra din hosting leverandør, ettersom navnetjenere må endres.

Hvis du får problemer med optimaliseringen eller har spørsmål, synspunkter og innspill, legg inn en kommentar. Jeg bistår gjerne med råd for å få en kjappere web

INGEN KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR