Om meg

Om meg

Arve Kvaløy Arve Kvaløy Arve Kvaløy

Følg meg på Google+

Jeg heter Arve Kvaløy og arbeider som analytiker/rådgiver i konsulentselskapet Halogen.

I løpet av de siste årene har jeg i større og større grad fått anledning til å analysere bruksdata fra mange forskjellige nettsteder og bidra til å utvikle rammeverk for måling av måloppnåelse. Hovedvekten av arbeidet handler mest om å se sammenhenger, trekke ut innsikt av datamengder som kan føre til en reell forbedring og optimalisering. Jeg arbeider mest i Excel og bruker webanalyseverktøy helst til datafangst.

Gjennom årene så har jeg vært innom mange forskjellige verktøy for å utføre analyse av bruksdata. Jeg tester hele tiden forskjellige typer verktøy. For øyeblikket tester jeg Spring Metrics og Open Web Analytics (OWA) på denne bloggen, i tillegg til at jeg kjører Google Analytics og Yahoo! Web Analytics som de jeg bruker regelmessig.

Inspirert av nettstedet Vizualise.me laget jeg denne fremstillingen av hvilke verktøy jeg har brukt mest gjennom årene:

Grafisk fremstilling av verktøy kompetanse

Sanes Nettracker ble kjøpt opp av Unica i 2007 og ble dermed endel av deres Unica Netinsight, men forsvant mer og mer ut av det norske markedet. Oppdragsgiverne jeg benyttet dette verktøyet for var Telenor og Røde Kors. De siste årene har det vært svært mye bruk av Webtrends for store aktører som NSB, Hydro og Norsk Rikstoto.

Se også listen over analyse-verktøy for en oversikt over noen av de mer kjente og brukte løsningene (samt en del sære og mindre vanlige løsninger).

Du finner mer om meg på Facebook, LinkedIn , Twitter og Google+