Mer trafikk til bloggen din? 10 Tips

Mer trafikk til bloggen din? 10 Tips

1662
9
Slik får du mer trafikk til bloggen din

Alle som har en blogg ønsker jo at flest mulig skal besøke denne og lese det som blir skrevet. Men hvordan blir man synlig slik at de som er interessert finner deg i myriaden av blogger der ute?

Her finner du 10 tips til hvordan du kan drive mer trafikk til ditt innhold uten å måtte betale en krone. Alle tips er gratis å gjennomføre. Men før du går i gang så bør du installere et analyseverktøy som vil gi deg informasjon om hvor mange som besøker deg i dag. Da vil du også se hvordan hvert enkelt tips du utfører gir deg mer trafikk og slik sett lære hva som virker ikke virker. Opprett en Google Analytics konto og lim inn koden og du er i gang.

Inngående lenker

Med inngående lenker mener jeg hvordan du skal få lenket til bloggen din fra andre steder på nettet, slik at du blir synlig og at flere finner deg.

Tips 1: DMOZ/Open Directory Project (ODP)
ODP er den eldste lenke katalogen på internett og benyttes blant annet som datakilde av Google. En lenke til bloggen din herfra er aldri feil og i tilegg gratis. Finn frem til riktig kategori for det temaet du skriver om og registrer bloggen din her. Legge merke til om det er en redaktør for kategorien du velger. Hvis ikke, så kan du jo melde deg som redaktør, det krever lite og du får rask oppføring samtidig som du bidrar til at internettet blir et bedre sted. Her kan du føre deg opp i OPD.

Tips 2: Ratix
Tidligere SOL Ratings, nå Ratix, gir i tillegg til oppføring i topplisten også enkel statistikk. Det kan være interessant å se hvordan din blogg gjør det sammenlignet med de andre nettstedene i relevant kategori. Her fører du opp bloggen din i Ratix.

Tips 3: Bloggrulla
De fleste blogger har en liste over linker til andre blogger. Hvis du setter opp en slik så gjør et poeng av å kontakte de bloggene du lister på epost og hør om de kunne tenke seg å lenke tilbake til deg. De fleste vil gi positiv respons på dette, hvis din blogg er relevant og du har gode og oppdaterte innlegg.

Søkemotorer

De fleste søkemotorer elsker blogger, men det er en del ting du bør tenke på for å gjøre bloggen din mest mulig søkbar.

Tips 4: Velg en SEO-theme for bloggen din
SEO betyr «Search Engine Optimized» eller optimalisert for organisk søk. En rekke themes er bygd med tanke på at det skal være enkelt for søkemotorene å finne og indeksere innholdet. På samme måte finnes det også en rekke themes som er direkte dårlige i så måte. Jeg vil anbefale at du bruker litt tid på å finne et theme som ikke bare ser bra ut men også er klargjort for organisk søk. Selv har jeg valgt å kjøpe themet Proximity, men det finnes en lang rekke gratis themes som ivaretar dette. Her finner du en liste over SEO-themes for WordPress som er greie.

Tips 5: Opprett en Google Webmasterkonto
Dette er en gratis tjeneste fra Google og lar deg registrere nettstedet ditt hos Google. I tilegg finner du nyttig informasjon over hvilke sider Google har indeksert, hvordan Google «ser» bloggen din og om det er feil i linker. I tillegg får du også her en meget nøyaktig oversikt over hvem som lenker til deg og hvilke sider det lenkes til/fra. Her kan du lese mer om verktøyet og registrere deg hos Google Webmaster Tools.

Tips 6: Sørg for å ha en sitemap.xml fil
Dette er en oversikt over hvilke sider du har på bloggen din i XML format. For WordPress brukere så finnes det egne plugins som lager sitemap.xml automatisk. Ellers så kan du jo med jevne mellomrom generere en sitemap fil manuelt med for eksempel dette verktøyet.

Utover dette så er det selvfølgelig en masse ting man kan gjøre i forhold til bruk av nøkkelord, titler, meta description og lignende, men det vil føre for langt å nevne alt her. Er du spesielt interessert så kan du jo sjekke Mikkel DeMibs gratis SEO-bok (379 sider på dansk) om hva SEO er og hvordan det kan brukes.

Sosiale medier

Blogger er en naturlig del av det som kalles sosiale medier, dvs. en rekke tjenester som tilrettelegger for digital kommunikasjon og samhandling. Her kan du finne likesinnede som er interessert i det du skriver om.

Tips 7: Sosiale nettverkstjenester
Facebook og LinkedIn er vel de to mest brukte sosiale nettverkstjenester i Norge. Facebook hadde siste jeg sjekket 1.5 millioner norske brukere. Opprett en konto hos disse og bruk disse til å bekjentgjøre når du har laget en ny blogg post. I facebook gjør du dette gjennom å sende en oppdatering, mens på LinkedIn kan du også finne diskusjonsgrupper hvor temaet du skriver om diskuteres og poste et nytt innlegg som en nyhet.

Tips 8: Bokmerketjenester
En lang rekke tjenester finnes for å dele bokmerker med andre: Digg, delicious, stumbleupon for å nevne noen. Opprett en konto hos de du liker og sørg for at nye blogg innlegg blir lagt inn. For norske blogger er det en del særnoske løsninger som kan fungere meget godt: Kudos, Blopp og Klikkbart. Det kan lønne seg å legge inn en plugin i bloggen din som gir leserne anledning til å dele eller stemme på dine innlegg. BloggPromo plugin for WordPress av Rune er meget god.

Tips 9: Twitter
Er du en aktiv twitrer? Da er det naturlig å spre det glade budskap om nye blogginnlegg til dine followers. Hvis du benytter bit.ly som lenkeforkorter så vil du kunne få opp statistikk på hvilke lenker det blir klikket på. Dette gjør du gjennom å koble sammen Twitter og bit.ly kontoene dine. Gjør det også langt mer effektivt å twitre linker.

Tips 10: Kommentarer og trackbacks til andre blogger
Ved å være aktiv i bloggsfæren og kommentere direkte på andres blogg innlegg eller vise til andres bloggposter i dine egne innlegg (trackbacks) så vil du både kunne få lenker og trafikk tilbake til din blogg. Det beste er jo de bloggene som ikke har satt rel til nofollow på kommentarer, slik at søkemotorene vil gi deg rangering på disse lenkene. Her på web-analyse.no vil alle kommentarer som er relevante gi deg solide tilbakelinker.

Jeg utvider gjerne denne lista til 15, 20 eller 50 tips. Post en kommentar med din favoritt måte å drive trafikk på og du får en solid tilbakelink som takk.

9 KOMMENTARER

 1. Takk for bra post. Verdt å nevne her er kanskje interne lenker mellom egne bloggposter. Det vil sannsynligvis hjelpe på indekseringen av nettstedet, gi mer besøk på eldre poster, og ikke minst gi en bedre leseropplevelse :)

  Kenneth

 2. Hei Kenneth og takk for at du tok deg tid til å kommentere! Helt enig i det du skriver: Internlenking er meget viktig av de årsakene du nevner. Dette var også endel av begrunnelsen for at jeg valgte Proximity News Theme for denne bloggen, da dette temaet har en rekke muligheter for krysslenking av innlegg og sider (i tillegg til at den har de stiligste kategori sidene jeg har sett i noe tema og er 100% optimalisert for SEO).

  Arve :)

 3. Hei!

  Bra post, men hva med http://www.twingly.com? Syns den tjenesten gir veldig bra distribusjon av stoffet, skriver du om noe som de store avisene skriver om så kan du jo treffe en gullåre og få mye trafikk derfra.

  Når det gjelder interne linker, jeg har opplevd best effekt (med søkemotoroptimalisering) ved å ha interne linker i selve stoffet og unngå «Relatert innhold» og tilsvarende i bunnseksjon og øvrige navigasjon. Ser du har det i bunnen av dine bloggposts.

  For mange linker er jo ikke bra, men et par korrekt plasserte i selve innholdet gjør seg.

  mvh magnus

 4. Ahh…det var en glipp :) Nå er lenken endret og peker til http://blopp.no uten www :)

  Sjekket forøvrig hvordan nettstedet (blopp.no) lastes og dere har en 301 redirect fra http://www.blopp.no til blopp.no. Dette betyr at det i utgangspunktet ikke skal ha noe å si om lenken går til www eller direkte til blopp.no, hverken for søkemotorer eller anna morro. Hadde det derimot vært en 302…*grøss*

  Live HTTP headers add-on til Firefox er et nyttig verktøy som viser slike ting. Anbefales!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR